Multi Content voor pagina's
Met Multi Content kun je pagina's van de ene website delen met andere sites binnen de organisatie. Denk bijvoorbeeld aan algemene voorwaarden, bedrijfsinformatie of nieuwsberichten. Je kunt kiezen tussen gekoppelde of gekopieerde content.
Hier lees je meer voor Multi Content voor secties & elementen.
1. Sites koppelen
Voordat je content kunt delen, stel je in welke sites aan elkaar gekoppeld zijn.
- Ga naar het dashboard van de website.
- Klik in de zwarte balk links op Gedeelde content (5e icoon van boven).
- Ga naar Instellingen.
- Klik op Gekoppelde sites.
Hier stel je in welke sites gekoppeld zijn aan de huidige site. Dit zijn de doelsites: de sites waar je content naartoe kunt sturen.
- Wil je vanaf de koepelsite content naar scholensites sturen? Selecteer dan de scholensite(s) bij Gekoppelde sites op het dashboard van de koepelsite.
- Wil je andersom vanaf een scholensite content naar de koepelsite sturen? Koppel dan de koepelsite als doelsite op het dashboard van de scholensite.
2. Regels instellen
Met regels stuur je content automatisch door naar gekoppelde sites, bijvoorbeeld alle nieuwsberichten. Ga je liever eenmalig een losse pagina koppelen of kopiƫren? Dan hoef je geen regel in te stellen.
- Ga naar het dashboard van de website.
- Klik in de zwarte balk links op Gedeelde content (5e icoon van boven).
- Ga naar Instellingen.
- Ga naar Regels.
- Klik op het oranje plus-teken om een nieuwe regel toe te voegen en vul de volgende velden in:
| Veld | Uitleg |
|---|---|
| Gekoppeld posttype | Het posttype dat je wilt koppelen aan de doelsite, bijvoorbeeld Nieuws. |
| Doelsites | De site(s) waar de gekozen posttypes naartoe gestuurd worden. |
| Adopteer bestaande posts | Zet deze toggle aan om ook posts uit het verleden mee te nemen. Laat hem uit als je alleen nieuwe posts wilt koppelen. |
| Moderatie vereist | Zet deze toggle aan als gekoppelde posts eerst goedgekeurd moeten worden door de beheerder van de doelsite. Laat hem uit, dan zijn posts direct zichtbaar op de doelsite. |
3. Content delen
Je kunt content op twee manieren delen:
- Gekoppelde content: de content is alleen te bewerken op de bronsite (als je daar rechten toe hebt). Bewerkingen op de bronsite worden automatisch doorgezet naar de doelsite.
- Gekopieerde content: de content wordt gekopieerd naar de doelsite en kan daar los bewerkt worden. Deze bewerkingen zijn niet zichtbaar op de bronsite.
Zo deel je content met een doelsite:
- Ga naar het dashboard van de website.
- Klik in de zwarte balk links op Content library of Inhoud (2e icoon van boven). Je ziet nu het overzicht van alle posts.
- Klik op het pennetje bij de post die je wilt delen.
- Klik op Deel content.
- Selecteer het tabblad Gekoppeld of Gekopieerd.
- Klik op het oranje plus-teken en selecteer de doelsite die je al hebt ingesteld bij stap 1. Mis je een doelsite? Voeg deze toe via de instructie bij 1. Sites koppelen, of klik direct op + Doelsite toevoegen.
- Sla de wijzigingen op.
De post is nu gekoppeld of gekopieerd. Afhankelijk van de ingestelde regels moet de post mogelijk nog gemodereerd worden.
4. Content modereren
Met moderatie voorkom je dat gekoppelde of gekopieerde posts meteen gepubliceerd worden. Je accepteert of wijst posts af voordat ze zichtbaar zijn.
- Ga naar het dashboard van de website.
- Klik in de zwarte balk links op Gedeelde content (5e icoon van boven).
- Ga naar Moderatie. Er staat een rood bolletje bij zodra er content is die nog beoordeeld moet worden.
- Je ziet drie tabbladen:
- Binnenkomende content: nog te beoordelen. Accepteer met de paarse knop rechts, of wijs de content af. Bekijk de post via de URL in de kolom Bronpost.
- Geaccepteerde content: overzicht van alle geaccepteerde content. Je kunt dit later alsnog afwijzen.
- Afgewezen content: overzicht van alle afgewezen content. Je kunt dit later alsnog accepteren.
Geaccepteerde content verschijnt in de Content library of Inhoud. In de kolom Gedeelde content status zie je of een post binnengekomen of verzonden is via Multi Content, of dat er geen Multi Content op van toepassing is.
5. Gekoppelde of gekopieerde content bewerken
- Gekopieerde content bewerk je zoals je gewend bent bij andere posts. Wijzigingen gelden alleen voor die post en worden niet gedeeld met de bron- of doelsite.
- Gekoppelde content bewerk je alleen op de bronsite. Probeer je dit toch te doen op de doelsite, dan verwijst een melding je naar de bronsite. Heb je geen rechten op de bronsite, dan krijg je een foutmelding.